Pages

19.11.17

Ringailė, gyvenanti Silicio Slėnyje: Noriu gyventi kūrybingai

Kai pirmąkart pamačiau Ringailę, pagalvojau: ”Kokia graži moteris! Nu ir žavios tos lietuvaitės!”
Karts nuo karto pasimatydavom įvairiuose renginiuose ir maždaug prieš 1.5 metų susitikom vakarienei San Franciske. Tada pirmąkart sužinojau apie jos prekinį ženklą - DAY DREAMER WORLD. Susižavėjau dizainu, o kai teko gyvai pačiupinėt, ir kokybe. Prisimenu, kai pati laukiausi dukros, ilgai ieškojau kažko panašaus JAV rinkoje, ir neradau... Deja, maniškiai jau seniai iš vaikiškos lovytės išlipę, tai vieną komplektėlį padovanojau ką tik pagimdžiusiai draugei.




Ringaile, kiek metų gyveni San Francisko apylinkėse, o tiksliau, Silicio Slėnyje?

Planavome su vyru pabūti tik keletą metų ir grįžti atgal į Lietuvą, bet gyvename čia jau beveik penkerius metus.


Kodėl pasirinkote šią vietovę?

Mano vyras Gytis gavo darbo pasiūlymą persikelti dirbti į Silicio Slėnį. Kadangi tuo metu norėjome pakeisti aplinką ir išbandyti savo jėgas naujoje darbo rinkoje, nedvejodami apsisprendėme pasiūlymą priimti ir persikelti į Silicio Slėnį.

Kaip apibūdintum Silicio Slėnio energiją?Ar jinai padeda Tau save realizuoti? 

Mano nuomone, Silicio Slėnio energija yra įkvepianti tobulėti, realizuoti ir siekti net slapčiausių savo tikslų, motyvuojanti nuolat mokytis, ieškoti ir atrasti naujų dalykų, skatinanti nesustoti ir visuomet eiti į priekį. Visa ši energija ir čia gyvenantys žmonės mane įkvėpė ir paskatino mokytis japonų kalbos, dalyvauti renginiuoe, kuriuose ankščiau tikrai nebūčiau dalyvavusi, o visų svarbiausia - suteikė drąsos ir ryžto imtis naujo verslo su viena geriausių mano draugių - Goda Bačiuliene.



Esi viena iš nedaugelio lietuvių moterų, dirbančių Silicio Slėnyje, aukštųjų technologijų srityje. Papasakok apie savo profesinę veiklą.

Atvykusi čia gavau labai įdomų projektų vadovės darbo pasiūlymą dirbti 3 didelių kompanijų
(SotfBank, Sprint and Brightstar) bendrame startuolyje ”SoftBank Product Group” - kol kas tai buvo įdomiausia ir geriausia darbo patirtis, kurią turėjau. Priimdama darbo pasiūlymą, nežinojau, kad man teks nuolat tiesiogiai dirbti su aukščiausio rango vadovais ir šių kompanijų CEO - Masayoshi Son ir Marcelo Claure, bei dalyvauti visuose jų susitikimuose ir derybose su pasaulyje žinomų kompanijų vadovais. Sutikau ir dirbau su labai įdomiais žmonėmis, pasisėmiau neįkainuojamos patirties. Šis darbas užgrūdino dirbti stresinėse situacijose, nuolat galvoti ”out of the box” ir įrodė, kad neišsprendžiamų situacijų nėra. Deja, po kurio laiko buvo nuspręsta darbuotojus perkelti į kitą miestą, o kadangi nesutikau persikelti, sutarėme, kad po 3 mėnesių užbaigsiu visus darbus ir tada atsisveikinome.
Kelis mėnesius praleidau Lietuvoje, o grįžusi vėl pradėjau ieškoti darbo ir po 4 mėnesių gavau pasiūlymą Oracle korporacijoje.

Kuo skyrėsi darbas Oracle? Darbo kultūra? 

Buvau pakviesta į ”Mergers and Acquisitions” skyrių, projektų vadovės poziciją. Dirbau su Oracle įsigytų naujų kompanijų integracija į Oracle korporaciją. Tiek pats darbas, tiek kultūra skyrėsi kaip diena ir naktis. Tokioje didelėje korporacijoje viskas vyksta žymiai lėčiau - visi sprendimai, pakitimai ir t.t. Daug taisyklių, suvaržymų, daugiau biurokratijos, labai mažai laisvės pačiam priimti kažkokius sprendimus ar kažką išjudinti, pakeisti, inicijuoti. Ko gero priklauso ir nuo komandos, kurioje dirbi, bet mano atveju, kolegos buvo bent 15 metų vyresni už mane, gana uždari, neigiamai nusiteikę prieš pokyčius, inovatyvesnius sprendimus ir bijantys bet kokios rizikos.



Kokia buvo tavo patirtis pagimdžius Gytę? Motinystės atostogos JAV korporacijose paprastai labai trumpos. 

Kalbant apie motinystės atostogas, kiekvienas atvejis labai individualus - priklauso nuo darbo stažo, uždarbio, sveikatos būklės, tai galiu kalbėti tik apie save. Oracle man paskyrė 5 mėnesius motinystės atostogų. Nusprendžiau, kad nenoriu Gytės leisti į vadinamą ”day care” ar samdyti auklę. Norėjau būti su ja ir matyti, kaip ji auga, tai po penkių mėnesių nusprendžiau pasilikti su mažyle, kol jai sueis bent metukai. Dėl to darbą Oracle teko palikti.

Kokie tolimesni profesiniai planai?

Šiuo metu planuoju palaukti, kol Gytei sueis metukai ir tada pradėsiu ieškoti naujo darbo. Bus matyt, ar tai bus įdomus startuolis ar korporacija. Viskas priklausys nuo to, koks tai bus darbas. Idealus scenarijus - įdomus darbas normaliomis valandomis, kad turėčiau laiko ir šeimai ir bent kiek sau.


Beveik prieš 3 metus, ieškodama darbo, su drauge įkūrei Day Dreamer World. Kaip gimė ši idėja?

Pagrindiniai veiksniai, kurie įkvėpė  DAY DREAMER WORLD atsiradimą - tai, jog mes norime gyventi kūrybingai, apsuptos naturalių ir kokybiškų daiktų. Mes visada galvojame apie estetiką, dizainą, savo produktams keliame aukštus kokybės standartus. Mums svarbios detalės, niuansai, tie maži dalykai, kuriuos mūsų klientai jaučia įsigydami DAY DREAMER WORLD produkciją.



Kuo ypatingas jūsų prekinis ženklas? Kokiam klientui jis skirtas?

Pagrindinis mūsų išskirtinumas - unikalūs piešiniai/iliustracijos. Labai džiaugiamės, kad pavyko rasti partnerius, kurie turi visas technines galimybes tuos piešinius ”perkelti” ant lino absoliučiai nekenksmingu spaudos būdu. Spaudai naudojami vandens pagrindu pagaminti sertifikuoti ekologiniai dažai. Visi produktai pagaminti rankomis iš naturalaus lietuviško lino. DAY DREAMER WORLD yra skirtas mažyliams/ mažylių tėveliams, kuriems patinka žaismingi, estetiški, natūralūs, su didžiausia meile pagaminti pataliukai, jaukios pagalvėlės, žaismingi pledai.




Daug kas Lietuvoje galvoja, kad Amerika didelė ir vietos bet kokiam verslui užteks. Kokia jūsų patirtis? 

JAV yra tikrai didelės galimybės verslui, bet taip pat ir labai daug norinčių verslauti, daug konkurencijos. Tikrai nėra lengva, bet jei noro ir ryžto yra - viskas įmanoma. Mūsų atveju, ne viskas taip greitai juda į priekį kaip tikėjomės, bet einam, pamažu, stabiliai.


Kur galima įsigyti DAY DREAMER WORLD gaminių? Kur norėtumėt juos matyti?

Šiuo metu visus mūsų gaminius galima įsigyti internetinėje parduotuvėje - DAY DREAMER WORLD ,  dirbame su nuostabiąja ”Mėta Home” Lietuvoje ir ”Monique Boutique” Čikagoje. Greitu metu mūsų produkciją bus galima apžiūrėti ir įsigyti kituose butikuose. Svajojame kada nors atidaryti savo nuosavą DAY DREAMER WORLD studiją/ butiką.




P.S. Ypatinga DAY DREAMER WORLD 15% nuolaida Mano Amerika skaitytojams: kodas -  MANOAMERIKA15




No comments:

Post a Comment