Pages

21.2.17

Aušra ir Williamsburg: Kartais tiesiog gera įkristi į viso miesto šurmulį ir leisti jam tave nuraminti

Su Gintare jau dairėmės po Brooklyn, o dabar keliaujam giliau, į pačią miesto širdį  WiliamsburgČia gyvena, dirba ir kuria Aušra. 






Kiek metų gyveni Niujorke? 

Iš viso  šešerius metus. Per tą laiką gyvenau įvairiose vietose  nuo Chelsea iki Bronx, tik paskutinius kelerius metus esu Williamsburg. 

Kodėl pasirinkai šitą miestą?

Turbūt tai buvo viena iš vietų, kur dauguma tuo metu norėjo būti. Ir aš nebuvau išimtis. Nuo mažens visiems pasakojau, kad gyvensiu Niujorke, todėl, pasitaikius progai, neliko daug ko svarstyti.

Kuo ypatingas rajonas, kuriame dabar gyveni?

Šiuo metu gyvenu Brooklyn'e, Rytinio Wiliamsburg rajone. Wiliamsburg yra jaunų hipsterių rajonas, pilnas barų, restoranų bei mažų parduotuvėlių.
Rytinė dalis, kurioje aš gyvenu, yra šiek tiek ramesnė. Tai puikus pavyzdys šiuo metu daugelyje Niujorko rajonų vykstančio gentrification proceso, kai daug metų gyvenančios puertorikiečių (šiuo atveju), meksikiečių ar kitų tautinių mažumų šeimos yra išstumiamos dėl besiplečiančių “Hip”  rajonų ir kylančių nekilnojamo turto kainų.
Čia gali rasti ir naujų stilingų kavinaičių, bei senų Puerto Rico šeimos restoranų, kur močiutė pagamins puikius tradicinius patiekalus.




Kaip apibūdintum miesto energiją? Ar jinai padeda Tau save realizuoti?

Niujorke, kaip daugumai žinoma, yra labai stipri energija, kuri gali vieną diena įkvėpti, o kitą visiškai nusmugdyti. Ji ir vargina ir stimuliuoja vienu metu. 
Tai, kad niekas nestovi vietoje, visada skatina judėti į priekį. Jei kartais sustoji ar tiesiog nieko nedarai, atrodo, lyg judėtum atgal.
Nežinau, ar tai visiems teigiamas impulsas, tačiau man tai padeda nesustoti ir visada galvoti apie sekantį žingsnį kūryboje. Blogoji pusė yra tai, kad neužtenka laiko viską įgyvendinti ir prie kai kurių idėjų kartais tenka grįžti net po kelerių metų.

Kokios yra tavo mėgstamiausios vietos?

Tiesa pasakius, neturiu mėgstamiausių vietų šiame mieste. Jų tikrai yra begalė ir jos skirtingai gali žavėti. Nuo šurmuliuojančių vietų Central Park iki visiškai tuščių gatvelių pačiam miesto centre... Kartais tiesiog gera įkristi į viso miesto šurmulį ir leisti jam tave nuraminti. 
Galėčiau tai palyginti su buvimu labai stipriame vėjyje, kuris tuo pačiu metu vargina ir nuramina mintis galvoje.





Kas mieste žavi, o kas nervina?

Žavi skirtingų kultūrų, religijų žmonių sugebėjimas bendradarbiauti ir gyventi, kurti kartu. Žinoma,  tai yra kiekvieno metropolio privalumas. Manau, kad iš skirtingų komponentų susideda gražiausi kūriniai.
Labiausiai šiame mieste erzina laiko stoka: valanda kelio traukiniu pasidaro norma, važiuojant į susitikimą ar renginį.




Didieji miestai dažniausiai skiriasi savo stiliumi, apranga. Kokia yra Niujorko moteris? 

Sunku įsprausti NY moterį į vieną tipažą. Dažniausia visą stilių diktuoja darbo specifika ir sritis, kurioje moteris dirba. Tačiau nesuklysiu teigdama, kad juoda spalva yra šio miesto uniforma.




Kuri juvelyriką. Kaip apibūdintum savo prekinį ženklą? Kokia yra moteris, kuriai ji skirta?

Taip, esu “AKA JEWELLERY” savininkė ir dizainerė.
Mano kuriami papuošalai susideda iš minimalistinio dizaino bei funkcijos santykio.
Kiekviena kūrinio detalė pasirinkta tikslingai, atsižvelgiant į santykį su nešiotojo kūnu. “Aka jewellery” kūriniai atsiranda iš mano asmeninio estetinio suvokimo bei papuošalo funkcionalumo.
Nėra žmogaus, kuriam kuriu. Pirmiausia kuriu pati sau, ir ne tam kad turėčiau ar labai mėgčiau nešioti papuošalus. Jie gimsta iš noro išreikšti savo požiūrį.
Juvelyrika tampa kūno dalimi. Tai vienas iš mano komunikacijos būdų. Žmogus, nešiojantis mano darbus, pasirinko ne dėl to, jog jam jų reikėjo. Jis pasirinko, nes tai yra jo stiliaus, tam tikros kalbos, ar jo paties kūno dalis.




Kodėl  Aka jewellry

Aka yra trumpinys nuo also known as (taip pat žinomas kaip - iš anglų k.). Šis vardas buvo pasirinktas dar tuo metu, kai mokiausi akademijoje ir dirbau komandoje su buvusia kolege. Darbai neapsiribojo vien juvelyrika, todėl buvo sunku tilpti tiesiog į juvelyrikos rėmus. Su kolege keliai išsiskyrė, o  aka liko. Juvelyriką galima rašyti dviem būdais  jewellery ir jewelry. Kadangi mokiausi British English, “jewellery buvo natūralus pasirinkimas.

Kur galima įsigyti Tavo dirbinių?

Europoje  The Place
JAV  KES NYC
bei tiesiogiai, ausra@akajewellery.com

Kur norėtum matyti savo kūrinius?

Konkrečios vietos dar nėra, tačiau kasdien dirbu, kad ją sukurčiau. Noriu turėti keletą galerijų, kurios perteiktų visa Aka Jewellery energiją ir estetiką tiek interjere, tiek tiek mano kuriamuose darbuose.




Ačiū!

No comments:

Post a Comment