Pages

28.10.16

Stiliaus paieškos. Kuo noriu būti?



Nustebau, kai prieš kelias dienas viena iš draugių prisiminė mano "stiliaus pamoką" ir prisipažino, kad kai kuriuos principus vis dar naudoja. 
Atrodo, daug laiko praėjo nuo tada, kai dirbau įvaizdžio formavimo konsultante su moterimis, atsidūrusiomis įvairiose gyvenimo kryžkelėse, tokiose kaip pasikeitimai karjeroje, asmeniniame gyvenime, kūno transformacija. Kartais ir drauges "pakonsultuodavau". 
Panorau prisiminti ir su Jumis pasidalinti:)

Nemažai mokiausi ir domėjausi psichologija, taigi įvaizdis man įdomiausias būtent vertinant iš psichologinės pusės. Receptas: rinktis nebūtinai tai, kas šiuo metu madingiausia ir "ant bangos", o įsiklausyti į save ir gerai pagalvoti, ko Tau pačiai dabar labiausiai reikia ir kaip pasirinkti drabužiai gali padėti tai įgyvendinti.

Kalbant apie įvaizdį/ stilių, išskirčiau tris aspektus:


1. Kūnas- toks, kokį gavome gimdamos kartu su genais. Kad ir labai norėtume, iš pažastų augančių kojų negalime pasirinkti, jei šeimoje tokių nebuvo. Kūno formos priklauso ir nuo to, kaip mes jomis rūpinamės- mityba, sportas, gyvenimo būdas.
Svarbu pažinti savo kūną ir žinoti, kas puikiai tinka: ar geriau atrodo siauras "pieštukinis" sijonas ar platėjantis, A formos. Reikia atrasti, kurioje vietoje jis turi baigtis, kad gražiausiai išrinkintų kojas. Svarbu suprasti ir spalvas- nors tas oranžinis megztukas žiauriai gražus, bet gal geriau nusipirkti tokios spalvos kelnes, nes ryškiai oranžinė spalva retai kuriai išblyškusiai lietuvaitei tinka prie veido. Kūno pažinimas padeda išvengti klaidų, nes jį pažinę greičiau išsirenkame ir netgi galime sutaupyti:)

2. Asmenybė, charakteris- kas esu. Intravertė ar ekstravertė? Mėgsti išsiskirti? Nori, kad pastebėtų? O gal visai nemėgsti dėmesio?
Gal ta juoda aptempta, gilia iškirpte suknelė draugių požiūriu ir labai tau tinka, bet jei jauti, kad čia ne Tavo rūbas, vargu ar komplimentai padės gerai jausies. Kai nepatogiai jautiesi, gerai ir neatrodysi, tik nuotaika suges.

3. Intencija, tikslas- kuo noriu būti. Mes žinome, kas esame. Bet suvokimas, kuo norim būti, dažnai keičiasi. Tai priklauso ir nuo įvairių, svarbių gyvenimo įvykių (pvz., naujas darbas, naujas vyras, naujas miestas), konkrečių situacijų (pvz., darbo interviu, romantiškos atostogos, mokyklos tėvų susirinkimas), ir net kasdieninės nuotaikos. Tikriausiai puikiai pažįstama situacija, kai apsirengi tai, kas tinka, ir ką paprastai mėgsti, tačiau kažkodėl nesijauti gerai.

Pabandykit užduoti sau keletą klausimų: kaip šiandien noriu jaustis, ko noriu daugiau, ką noriu pranešti (angl. k. "what's my message")?
Gal nuotaika labai pakili ir norisi tai išreikšti- ryškiai, išsiskiriant, drąsiomis formomis.
O gal priešingai: šiandien liūdna, norisi ramybės, klasikos, elegancijos. Tada reikėtų rinktis ramias spalvas, švelnesnes linijas. Kai einate į darbo interviu,  jaudinatės, taigi reikia daugiau pasitikėjimo: jam padėti gali rūbai, turintys struktūrą, aiškias formas.

Tinkamai pasirinkdami drabužius ir aksesuarus mes galime"pritraukti" tą energiją, kurios norime, ieškome. Tai naudojame kaip įrankį pasiekti tai, ko trokštam.

Besirinkdamos drabužius savęs paklauskite: ar ši suknelė, palaidinė išreiškia eleganciją, pasitikėjimą, o gal jaunatviškumą, lengvumą, nerūpestingumą"? Gali būti, kad kartais užteks tik vieno elemento- spalvos, formos, ar tiesiog nedidelio aksesuaro, kuris papildys eilutę reikiama energija.

Visai tai mes dažniausiai darome nesąmoningai, tačiau aš patarčiau šiam procesui suteikti šiek tiek struktūros. Apie rengimasi su intencija kalba FashionFengShui (senoji Kinų filosofija apie mus supančios aplinkos harmoniją, pritaikyta asmeniniam stiliui). Daug tuo domėjausi ir naudoju jų principus.

Pasidomėkit, paeksmerimentuokit ir pasidalinkit!

4 comments:

  1. Diana! Ojeje kaip sutinku!!!:)
    Norisi visoms pasaulio moterims pasakyti, jog nebūtinai kas madinga tinka kiekvienai. Žmogaus pasirinktina išvaizda neša žinutę apie jo charakterį, temperamentą, siekius. Išties svarbu kasdien žvilgtelti į veidrodį prieš išeinant iš namų ir pagalvoti ką norėčiau šiandien pasakyti kitiems.
    Ačiū už pasidalinimą!
    Dar trumpa mano istorija kalbant apie tinkamus rūbus. Kai susiruošiau tekėti už savo vyro, teko kelias dienas susipykti su mama. Ne dėl to, kad netinkamas vyras, bet dėl mano pasirinktos vestuvinės suknelės. Mano mama turi gerą skonį, tačiau ji kaip ir dažna nori, jog jos dukra sužybėtų kaip princesė per vestuves, tikrąja šių žodžių prasme. Žodžiu, pasimatavus kokias penkias sukneles nusprendžiau neimti princesiškto torto, nes pasirodo ši forma visiškai neatitinka mano būdo, mano vidaus. Todėl išsirinkau suknelę, kuri labiausiai atitiko mane kaip asmenybę. Ir išties sulaukiai labai daug komplimentų, o svarbiausia jaučiausi begalo jaukiai, romantiškai bei elegantiškai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rūta,
      Ačiū už labai nuoširdų komentarą ir savo vestuvinės suknelės istoriją. Manau, kad daug kas iš mūsų yra buvę tokiose situacijose - būti, kas aš esu, ar klausyti aplinkinių nuomonės. Nevisada lengva "atsilaikyti". Kartais susvyruoja ir mūsų pačių nuomonė, pradedam abejoti. Labai smagu, kad Tau pavyko tai padaryti ir jaustis puikiai savo ypatingos šventės metu.

      Delete
  2. Labai įdomu ir naudinga buvo skaityti!Lauksiu dar:)

    ReplyDelete
  3. Praktikoje išbandyta ne kartą. Visuomet veikia! Bet turiu prisipažint, kad prireikė visų 40-ies metų, kad suprasčiau ir atrasčiau šitą tavo taip gražiai aprašytą tiesą...

    ReplyDelete