Pages

1.11.16

Los Andželo Moterys: Daiva ir Kristina

Tikriausiai gerai pažįstamas jausmas, kai nuvažiuoji į naują vietą ir tiesiog jauti, kad čia gerai, tinka, kad gal norėčiau čia gyventi. Ne visada pavyksta pasirinkti pagal norus- mūsų pasirinkimams įtaką daro daug faktorių.
Vis dėlto ši tema man labai įdomi: kodėl pasirenkame vieną ar kitą gyvenamą vietą? Kaip ji mus veikia? Ar atitinka mūsų energiją? Ar padeda asmeniškai ir profesionaliai augti? Norėdama tai panagrinėti plačiau, nusprendžiau pakalbinti moteris, gyvenančias įvairiose Kalifornijos vietose.
Pradėsiu nuo Los Andželo- didžiausio Kalifornijos miesto.
Kai pagalvoju apie šį miestą, pirmos mintyse iškilusios asociacijos- Daiva ir Kristina. Skirtingos moterys, turinčios visiškai skirtingas gyvenimo istorijas.

Daivos pasirinkimą nulėmė šeima  


Daiva gimė ir užaugo Los Andželo apylinkėse, gyveno įvairiuose aplinkiniuose miesteliuose, o šiuo metu- Oak Park.  Jos dabartinės gyvenamosios vietos pasirinkimui įtakos turėjo vyro darbas ir vaikų mokyklos. Beje, mokyklų tema čia labai aktuali- daugelis vietinių šeimų su vaikais rinkdamiesi, kur gyventi, rimtai atsižvelgia į mokyklų viešuosius įvertinimus.


"Čia gražu, dideli namai, bet "suburbai,"-  dalinasi jaunatviška, visada puikiai atrodanti ir gera energija trykštanti Daiva. Labiausiai jai norėtųsi gyventi Santa Monikoje- dinamiškame Los Andželo apylinkių miestelyje prie vandens. Esą ten daugiau veiksmo, gyvybės. Santa Monikoje prieš kelis metus susikūrė aktyvi startuolių bendruomenė- "Silicon Beach".

Daiva yra ten gyvenusi anksčiau, studijų metais, o dabar dažnai lankosi darbo reikalais.

Nepaisant to, kad dabartinė gyvenamoji vieta ir nėra idealus Daivos pasirinkimas, aktyvi moteris dėl to ne dejuoja, o pilnai išnaudoja visas Los Andželo teikiamas galimybes.
Los Andželas- JAV kino industrijos centras. Daivos kontaktų ratas šioje srityje yra labai platus. Šiuo metu ji aktyviai dalyvauja Mariaus Markevičiaus kuriamo filmo pagal Rūtos Šepetys knygą "Tarp pilkų debesų" procese.
"Į Los Andželą iš Australijos atskrido garsi Oskarui nominuota kino montuotoja, kuri dirba prie filmo montažo",- pasakoja Daiva.

Daivos iniciatyva buvo įkurta "Pasaulio lietuvių meno taryba" (LithuanianWorldArtsCouncil- angl.), jungianti visame pasaulyje gyvenančius lietuvių menininkus. Daiva vadovauja šiai organizacijai.
Be to ji yra Lietuvos Garbės Konsulė ir aktyviai dalyvauja lietuviškoje veikloje.


Kristina- sveikatos problema tapo atradimu

Kita mano pašnekovė, Kristina, į Los Andželą atsikraustė dėl vyro profesinės veiklos prieš keturis metus. Jos gyvenimas paskirstytas tarp JAV ir Lietuvos: pusę metų ji gyvena čia, o kitą pusę- Lietuvoje.
"Los Andželas- didžiulis miestas, kuris yra labai įvairus. Jame gali rasti visko, tik pradžioje reikia jį perprasti. Paieškojus, gali rasti ir ramybės, ir bohemiškumo- priklauso, ko ieškai. Aš myliu šitą miestą. Net draugai pastebi, kad čia atvažiavusi atsigaunu,"- pasakoja Kristina.
Šiuo metu Kristina gyvena Marina Del Ray- pakrantės miestelyje, kur daugiausia įsikūrusios jaunos poros be vaikų, žmonės ieško gražesnės aplinkos.
"Man čia gražu, šilta, spalvota, jauku, romantiška,"- apibūdina dabartinę gyvenamąją vietą Kristina.
Jauna moteris Los Andžele surado ne tik mėgstamą vietą gyventi, bet ir sveikesnį gyvenimo būdą. Ji prisipažįsta, kad Lietuvoje jai buvo diagnozuotas gliuteno netoleravimas. Visai kitaip nei gimtoje šalyje, Kalifornijoje jai atsivėrė akys: čia ji turi galimybę rinktis iš gausios pasiūlos, nes beveik kiekviename restorane galima užsisakyti patiekalų "be gliuteno".
Taip pat Kristina susirado grupes, į kurias buriasi žmonės, turintys tą pačią problemą. Ji čia baigė kursus "Kaip gyventi be gliuteno", kuriuose daug sužinojo apie įvairias maisto alternatyvas. Įkvėpta aplinkinių žmonių palaikymo ir įgytų žinių, bei pastebėjusi, kad Lietuvoje dar labai trūksta informacijos apie šią problemą, ji pradėjo rašyti blogą - BeGliuteno.lt
Negana to, kad ji Lietuvoje organizuoja mokymus, kuria grupes, į kurias žmonės buriasi ieškodami palaikymo, ji dar rašo knygą!

Džiugu, kad šis miestas Kristinai atvėrė platesns asmenines ir profesines galimybes.
Kokia Jūsų istorija? Ar gerai jaučiatės savo mieste? Ar jis jus palaiko?
SaveSaveSaveSave

No comments:

Post a Comment