Pages

15.3.17

Kristina, gyvenanti Phoenix: Aš Arizoną be galo pamilau

Prisimenu, kai pirmąkart nuvažiavau į Arizoną — užbūrė mane raudonos uolos, kalnai, kanjonai. Po to vėl važiavau, ir dar ir dar — sunku pasisotinti nerealiais gamtos stebuklais, ar tai būtų Grand Canyon, Saguaro kaktusai, raudona ir gyva Sedona, ar miestas vaiduoklis — Jerome. Arizonos sostinėje ir viename greičiausiai besivystančių JAV miestų, Phoenixjau beveik dešimt metų gyvena Kristina.



Kodėl pasirinkai šitą miestą? 

Nepasirinkau. Kai atvykau į Ameriką, apsistojau Ann Arbor, nuostabiam Michigano mieste. Ten sutikau vyrą, ištekėjau ir pasilikau. Pervedusi kreditus iš KTU, pradėjau trečią kursą, gavau atletinę stipendiją ir žaidžiau tinklinį už Michigano Universitetą. Tačiau po penkių metų su vyru nusprendėm, kad reikia pokyčių: verslas pradėjo nesisekti, ekonomika 2007- ais Michigane buvo ypatingai silpna. Vyras pasiūlė keltis į Arizoną. Sako, ten šilta, o Phoenix— nuostabus. Aš, aklai pasitikėdama, sutikau, nei karto prieš tai Arizonos neaplankius…

Kuo ypatingas rajonas, kuriame dabar gyveni

Rajonas vadinasi Moon Valley — Mėnulio Slėnis. Mes gyvename pakalnėje, apsupti nuostabių kalnų. Šis rajonas pagal Phoenix standartus, yra “mature” (subrendęs, iš ang.k.), apie 35-40 metu senumo. Nuo centro tik 25-ios minutes, o aplinkui pilna kalnų mėgstantiems laipioti. Netoliese yra Country club, mėgstantiems golfą ir tenisą. Moon Valley bendruomenė yra draugiška, o rajonas — saugus.



Kaip apibūdintum miesto energiją? Ar jinai padeda Tau save realizuoti? 

Aš Arizoną be galo pamilau, o Phoenix tiesiog akyse išaugo, pagražėjo, sumeniškėjo, pašvarėjo ir tampa tarptautiniu miestu. Patį miestą teko asmeniškai ir artimai pažinti, kai studijavau teisę pačiame miesto centre — tarp muziejų, restoranų, kavinių ir barų. Padaugėjo jaunų išsilavinusių žmonių ir menininkų. Phoenix — jaunas miestas, todėl daug modernios architektūros, daug “žalių” pastatų, saulės baterijų. Miestas žiemos sezonu atgija, gatvėse pilna žmonių, groja muzika, daug nemokamų renginių. Tačiau vasarą viskas aptyla. Kai užeina 40C+ karščiai, visi sulenda vidun arba mirksta baseinuose. Tuomet miestas atgyja tik naktim, kai lauke galima kvėpuoti.

Kas mieste žavi, o kas nervina? 

Žavi švara ir tvarka. Be to man labai gražūs modernūs miesto pastatai, įdomios skulptūros. Netgi tramvajaus stotelės yra švarios ir gražios. Niekada nenustosiu grožėtis mūsų kalnais ir kvapą gniaužiančiais saulėlydžiais.
Nervina ne miestas, o karštis. Atrodo, kad vasarą viskas numiršta. Gaila darosi net ir palmių— jos mieste tarsi dūsta nuo karščio, dulkių ir mašinų išmetamųjų dujų. Tiesa, pačiam mieste vis daugėja dviračių takelių, be to centre gali išsinuomoti dviratį beveik bet kur. Problema ta, kad vasarą negali ant jų atsisėsti — gręsia antro laipsnio nudegimas, prisilietus prie karšto metalo.



Dideli miestai dažniausiai skiriasi savo stiliumi, apranga. Kokia yra Phoenix moteris?

Kalbant apie Phoenix stiliu, turiu paminėti Scottsdale — jis įžymus pasirodyti mėgstančiomis poniutėmis. Dizainerių suknelės, rankinės ir bateliai, idealus makijažas ir išpuoselėti plaukai. Beje, čia šukuosenos gerai laikosi, nes oras labai sausas.
Phoenix mados kitokios, daugiau meniško stiliaus, tačiau didžiausią įtaką aprangai daro oras. Kai karšta, visi vaikšto su trumpom suknelėm ir šortukais. Nesvarbu, kokia figūra, bet kojos ir pečiai apnuoginti. Makijažo mažai, nes po darbo dienos dauguma šoka į baseinus. O dėl batelių, tai galiu drąsiai tvirtinti — 90 procentų žmonių vasarą vaikšto su flip-flopais.

Esi teisininkė, nekilnojamo turto agente, aktorė, mama.... Kaip suderini visus šiuos dalykus

Mes, moterys esam “multi-taskers” (daug dalykų vienu metu - iš anglų k.). Tiesiog tokia prigimtis —  vaikai, namai, šeima, karjera. Jei nori visko, turi viską ir daryti. Manau, kad man darbo etika buvo įskiepyta nuo mažens, kai žaidžiau tinklinį už Kauno, o vėliau, net Lietuvos rinktines. Po pamokų kiekvieną dieną važiuodavau troleibusu į treniruotes, o grįžusi apie 7-a vakaro, dar tris valandas sėdėdavau prie pamokų.
Aktorystė dabar yra daugiau hobis, nors kai pamatau progą geram vaidmeniui, visuomet tam laiko randu. O teisė su nekilnojamu turtu labai derinasi. Namą parduodant ar perkant, reikia suprasti sutartis, ką jos reiškia, kaip jas interpretuoti— čia yra teisė.
Kai nusprendžiau studijuoti teisę, sakiau: “Į teismus tai neisiu, prieš teisėjus nesiginčysiu — čia ne man” . Dabar turiu dvi bylas teismuose... 
Gyvenimas taip jau susiklosto. Nemanau, kad mokėčiau sėdėti namie ir būti namų šeimininke. Moteris, kurios tai daro aš labai gerbiu — prižiūrėti vaikus ir namus yra didžiulis darbas, tačiau pati to daryti nemokėčiau. Išeičiau iš proto!  


Ar turi didelę didelę didelę svajonę

Taip. Turėti pagrindinį vaidmenį dideliame Holivudo filme arba seriale.

Ačiū! 


P.S. Kristina rekomenduoja: 


Lux Café — kava, atmosfera, mimozos, pyragėliai 

Original Breakfast House — organiškas maistas, šeimos restoranas, tiesiog puikus amerikietiško stiliaus pusryčių restoranas

Breakfast Club —pusryčiams

True Food Kitchen arba kiti Fox Concept restaurant — šie vietiniai restoranai yra sveiko ir skanaus modernaus maisto pavyzdžiai. Ten rasi ir vegetariškų, ir europietiškų, ir azijietiškų patiekalų pietums


Sonata’s Restaurant — draugės lietuvės restoranas Scottsdale. Jis puikus ne tik dėl to, kad lietuviškas. Nuostabus dizainas, gyva muzika ir tikrai įsimintina atmosfera. Tinka vakarienei ar jaukiam pasisėdėjimui

1 comment:

  1. Va Scottsdale neteko būti, o būtų visai įdomu į tas poniutes pasižiūrėti :) O sukneles trumpas ir Mesa'oj, ir Chandler'yje nešioja :)) Nors manau, kad ilga suknelė vėsumo lygiai taip pat duotų, na bet ką ten.. :)

    ReplyDelete