Pages

1.3.17

Lina ir Niujorkas: viskas yra ČIA ir DABAR

Nepažįsti žmogaus, bet iš pasakojimo gali nuspėti  energinga, žvali ir optimistiška. Jauna moteris, beprotiškai mylinti gyvenimą ir... Niujorką. Lengvai ir žavingai – per Linos prizmę. 



Kiek metų gyveni Niujorke?

4.5 metų, nuo 2012 m. liepos mėnesio.


Kodėl pasirinkai šį miestą? 

Laimėjus žalią kortą ir renkantis, kuria kryptim keliausiu, nelabai turėjau pasirinkimo! Dirbant mados srity, Niujorkas atrodė logiškiausias sprendimas. Šis miestas mano profesijos žmonėms  tikra meka! Neapsirikau! Be to man patinka keturi metų laikai  man reikia žiemos ir darganoto rudens! Juk kaip smagu apsisukti šaliką ir užsivilkti savo mėgstamiausią paltą!


Kuo ypatingas rajonas, kuriame dabar gyveni?

Gyvenu Brooklyn'e šalia Manhattan beach, tokioj savotiškoj sanatorijoj! Rytais pro langą ne tik pasitinku saulę, bet ir galiu stebėti, kaip bunda gulbės! Draugams sakau: Čia mano Majamis ir Kalifornija, kartu sudėjus!

Kaip apibūdintum miesto energiją? Ar jinai padeda Tau save realizuoti?

Niujorkas savo energija gali išvaryti iš proto! Viskas yra ČIA ir DABAR, lyg rytojus neegzistuotų! Niujorke visada kažkas vyksta, todėl kartais jautiesi, kad ir vėl kažką praleidai! Bet man tai labai patinka, nes aš visada buvau perdėtai energinga, kuri niekad nepavargsta, todėl Niujorkas ne tik nenuvargina, bet ir įkvepia!


Kokios yra tavo mėgstamiausios vietos, be kurių negalėtum gyventi?

Aš dabar negalėčiau gyventi be paties Niujorko! Jis sukelia priklausomybę Keliaudama darbo reikalais ar atostogų, aš visada jo pasiilgstu! Net būdama Lietuvoje, grįždama atgal, sakau, kad keliauju namo... Kas rytą keliaudama į darbą Brooklyn bridge ir nesvarbu, ar skaityčiau knygą ar būčiau įnikusi į telefoną, visada pakeliu akis! Vaizdas įkvepiantis ir niekad nenusibostantis!

Kas mieste žavi, o kas nervina?

Niujorkas žavi savo tautybių maišalyne! Tiek daug tautybių vienam mieste, vargu ar kitur pavyks sutikti ! Kartais  vakarėlyje gali sutikti 30 tautų atstovų ir tai visiškai norm
alu, juk Niujorkas tai ne miestas- čia ištisas pasaulis! Šis miestas tave išmoko kantrybės, bet tuo pačiu atima ją iš tavęs! Retas, kuris gyvenantis Niujorke yra pakantus turistams! Gruodžio mėnuo yra tikras išbandymas! Regis visas pasaulis čia suvažiuoju švęsti Kalėdų ar Naujųjų! Jie ne taip greitai vaikšto ar braukia MTA metro kortelę :)

Didieji miestai dažniausiai skiriasi savo stiliumi, apranga. Kokia yra Niujorko moteris?

Praktiška! Labai! Dėvinti kedus prie kostiumėlio, nes jai svarbu pasiekti tikslą iš taško A į tašką B kuo greičiau! Rankinėje būtinai turės aukštakulnius persiauti ofice! Bet savaitgaliais nenustebk pilkąją ofiso pelytę pamatęs apsirengusią kaip Carrie Bradshaw iš Sex and the City!


Linos rekomendacijos Niujorke:

Kavai  - Tisserie ( 57 th 7 av), o jei niekur neskubat - Little Cupcake Bakeshop.
Savaitgalio vėlyviems pusryčiams -  Taverna Kyclades (Astoria, Queens)
Jaukiam pasisėdėjimui: Fig and Olive Meat packing district
Prabangiai vakarienei: Buddakann 

Ačiū, Lina!

No comments:

Post a Comment