Pages

31.3.17

Jelena: man San Franciskas suteikia ramumo ir energijos

Nors pagal gyventojų skaičių San Franciskas nėra didelis (maždaug Vilniaus dydžio), viename plote gali rasti visko. Tarp kalvų kalvelių, o tuo pačiu šalia vandenyno įsikūrusiame mieste skiriasi net oras — arčiau vandenyno dažnai apsiniaukę ir vėjuota, aukščiau kalvelėse — saulėta ir gerokai šilčiau.
Financial District rajone, SoMoma, dabar jau ir DogPatch verda kunkuliuoja aukštųjų technologijų gyvenimas —  hustle hustle hustle — kas geriau, greičiau, inovatyviau, ir vietinėj kavinėj retai išgirsi atsipalaidavusį pokalbį tiesiog apie nieką.
AT&T parke vakarais verda sporto aistros, o Haight/Ashbury, dar vadinamu hipių rajonu, gyvenimas tiesiog spalvotas ir dažnai su marihuanos dūmeliu.
Kalbu ne apie didelius atstumus, o nesunkiai pėsčiomis įveikiamą distanciją tarp skirtingų miesto salelių. Priklausomai nuo geografinės vietos, kaimynystės, skiriasi ir miesto energija. Apie savąjį San Franciską pasakoja Jelena.




Kiek metų gyveni San Franciske?

Mes gyvenam San Franciske beveik 9 metus.

Kodėl pasirinkai šitą miestą?

Mes su vyru visada mėgom keliauti. Vyras yra gimęs Niujorke, o susipažinom Lietuvoje. Po vestuvių išvykom į ilgalaikę kelionę po Aziją. Pakeliavus, atėjo laikas apsispręsti, kur mes norime gyventi. Pasirinkom San Franciską, nes vyras ankščiau yra gyvenęs San Francisko apylinkėse, taip pat jo brolis yra įsikūręs netoliese.

Kuo ypatingas rajonas, kuriame dabar gyveni?

Mes gyvenam Outer Richmond rajone. Patinka tai, kad viską galima pasiekti pėsčiomis arba su dviračiu. Netoli nuo centro. Geras visuomeninis transportas dieną ir naktį. Saugu. Šalia yra nuostabi gamta — Golden Gate parkas, Land's End hike, Ocean, Baker  ir China beach. Daug įvairių vaikiškų aikštelių. Aplinkui yra daug smulkių parduotuvių ir restoranų. Galima rasti rusų, armėnų, meksikiečių, kinų ir kitokių parduotuvių, kuriose gali rasti visko, priklausomai nuo poreikių.




Kaip apibūdintum miesto energiją? Ar jinai  padeda Tau save realizuoti?

Rami. Man San Franciskas suteikia ramumo ir energijos, gal dėl to kad mes esam arti gamtos ir vandenyno. Padeda susikaupti ir suprasti, kad mes gyvenam tik vieną dieną ir reikia džiaugtis kiekviena akimirka.

Kokios yra tavo mėgstamiausios vietos?

Land’s End hike — tai yra mano ypatinga vieta. Stengiuosi kiekvieną dieną pati arba su šeima nueiti pasivaikščioti, pagauti vėją, spalvas, vandenyno kvapą. Golden Gate parkas, Botanikos sodas. Vietinė biblioteka yra nuostabi!


Kas mieste žavi, o kas nervina?

Žavi kultūrų ir žmonių įvairovė. Nekada nežinai, iš kurio pasaulio krašto tu gali sutikti žmogų. Tolerancija, žmonių pozityvumas, geranoriškumas, dosnumas. Žavi gamta.
Nervina tik kamščiai, bet tai galima išvengt tinkamai planuojant kelionę.


Esi grafikos dizainerė, dviejų vaikučių mama. Ką reiškia būti dirbančia mama San Franciske?

Mano padėtis yra lengvesnė, nes aš ir mano vyras dirbame iš namų. Po antro vaiko gimimo aš pradėjau dirbti po 3 savaičių. Bet tai yra mano pasirinkimas  aš negaliu be darbo. Man reikia kažką kurti, piešti. Amerikoje labai daug ko išmokau profesinėje srityje ir gyvenime. Nuostabi šalis! Aš tikiu šiais žodžiais work hard and be nice (daug dirbt ir būk geras, malonus - iš anglų.k).


Kaip apibūdintum savo dizaino stilių? Koks tavo idealus klientas?

Galiu kurti įvairius stilius ir dirbti su įvairias klientais. Idealus klientas yra tas, kuris pasitiki ir suteikia galimybę parodyt visus tavo sugebėjimus. Mėgstu sudėtingus projektus arba pabandyt kažką naujo ir priimti naujus iššūkius, išspręsti problemas. Mano darbus galite pamatyt  interneto svetainėje  Spanguolė.



Ar galėtum pasidalinti savo mėgstamiausiom SF vietom:

Kavai: Simple Pleasures Cafe - labai paprastas interjeras su gera kava ir žmonėm, kurie bendrauja!

Pietums: Taqueria Vallarta - tacos, Mission st.
Fresh Brew Coffee cafe - Banh Mi sandwich, Bush st.
The Grove , Fillmore st.

Vakarienei ar jaukiam pasisėdėjimui: Lers Ros (Thai) Larkin st.
Maykadeh Persian Cuisine, North beach
State Bird Provisions (tapas, American), Fillmore st.
SPQR (Italian), Fillmore st.


Ačiū!


SaveSaveSaveSaveSaveSave

No comments:

Post a Comment